Retkeilyteltat moniin tarkoituksiin…

Retkeilyteltat moniin tarkoituksiin...

Retkeilyteltoissa on eroja niin koon, hinnan kuin toiminnallisuuden suhteen. Dancoverilla pyrimme tarjoamaan retkeilytelttoja moniin tarkoituksiin – retkeilystä innostuneille ja perheille, jotka tarvitsevat teltan vain puutarhaan lapsia varten tai opintoretkille kouluille tai päiväkodeille joutumatta maksamaan niistä paljon. Siksi Dancoverilla on laaja valikoima retkeilytelttoja monissa hintaluokissa ja eritasoisilla ominaisuuksilla. Dancoverilta löydät monia korkealaatuisia retkeilytelttoja hyvin järkevään hintaan, joten saat parhaan vastineen rahoillesi – jopa silloin, kun haluat tunnettuja brändejä, jotka ovat kestäviä ja monipuolisia. Kun haluat yksikertaisen teltan puutarhaan tai yhdelle retkelle, löytyy monia vaihtoehtoja tehdä halpoja löytöjä ja säästää rahaa. Valitse Dancoverin omista brändeistä tai tunnetuista brändeistä kuten Outwell ja Coleman.

Retkeilyteltat ja hydrostaattinen paine
Saat retkeilytelttoja monessa eri koossa ja erilaisilla ominaisuuksilla. Teltat eroavat myös siinä, kuinka ne kestävät vettä. Saat selville kuinka vedenkestävä retkeilytelttasi on katsomalla termiä, jota kutsutaan hydrostaattisen paineen kestoksi. Hydrostaattinen paine on se määrä vettä millimetreissä, jonka 1 neliösenttimetri kangasta kestää ennen kuin vesi pääsee läpi. Mitä korkeampi tämä luku on, sitä enemmän vettä kangas kestää. Jos hydrostaattisen paineen kesto on yli 1500 mm, kangasta pidetään vedenpitävänä, mutta on valtava ero onko materiaaliin suora kontakti vai ei. Varmistaaksesi, että uusi retkeilytelttasi on vedenpitävä, tulee teltan koostua sisäteltasta ja ulkoteltasta, jotka on pidettävä irti toisistaan. Jos ulkoteltan hydrostaattisen paineen kesto on 3000 mm tai yli, se kestää useimmat sateet. Kun on kyse retkeilyteltan pohjasta, hydrostaattisen paineen keston pitäisi olla luokkaa 10 000 mm, koska materiaaliin kohdituva paine on niin paljon suurempi kuin ulkoteltassa.

Sade ja kondensaatio eivät ole sama asia!
Retkeilyteltat voivat kostua hieman sisältä, mutta se on usein kondensaatiota. Kondensaatio on kuin sumu ikkunassa ja sitä on vaikea välttää kokonaan. Kondensaatio on voimakkaampaa, kun ruokaa valmistetaan sisällä retkeilyteltassa, kun sisällä teltassa on useampia ihmisiä pitkän aikaa, ts. yöllä tai jos ripustat vaatteesi kuivumaan sisällä teltassa. Sama tapahtuu, jos olet pystyttänyt retkeilytelttasi kostealle maalle tai jos tulet juuri sisään patikalta ja pulssisi on korkea ja hengitys normaalia raskaampaa. Kondensaatiota voidaan rajoittaa säännöllisellä ilmastoinnilla ja teltan tuuletuksella. Voit aina ottaa yhteyttä Dancoverin asiakaspalveluun, jos sinulla on kysymyksiä koskien retkeilytelttoja tai muuta asiaan liittyvää.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *